Om os


Bearcloud opdrættet ejes af Thomas og Pil. Første gang vi mødte en Maine Coon var i 1993, og vi var begge to solgt til stanglakrids! Så i 1995 flyttede vores første Maine Coon ind, og i 1997 grundlagde vi opdrættet og registrerede stamnavnet DK Castle Rock.

10 år senere gik vi over til TICA og CFA og registrerede vores nye stamnavn, Bearcloud. Der var mange gode grunde til at forlade FIFe og Felis Danica efter 13 års medlemskab, og du er velkommen til at spørge, hvis der er noget, du gerne vil vide i den forbindelse.

I løbet af vores år i katteverdenen har vi (og især Pil) været engageret i mange forskellige opgaver. Hun har bl.a. været valgt som bestyrelsesmedlem af Maine Coon Klubben – Danmark i en årrække, hun har været medlem af FIFes Maine Coon Breed Council, hun har været valgt som formand for Felis Danicas Avlsråd, og hun har været ansat som stambogsfører hos Felis Danica.

ForsidenPil er desuden medforfatter af bogen “Racekatte i Danmark: Maine Coon” (forlaget Atelier 2004). I 2012 udgav hun bogen “Praktisk katteopdræt” til en suveræn modtagelse både blandt opdrættere og fra Dansk Bibliotekscenters materialevurdering. Bogen kan købes online eller bestilles hjem fra den lokale boghandler.

I dag holder Pil genetikkurser rundt omkring i landet, både på grundlæggende og på udvidet niveau, hos forskellige hoved- og specialklubber, og hun skriver artikler til forskellige tidsskrifter om katte. Hos Bearcloud er vi stolte af at være Breeder Members i den eksklusive, amerikanske specialklub Maine Coon Breeders And Fanciers’ Association (siden 1999), og vi er stiftende bestyrelsesmedlemmer af Katteklubben Viking Cats. Alle vores avlskatte er registreret i TICA og CFA.

Siden katteriets spæde start har vi fået en masse hjælp fra nogle af de etablerede opdrættere, og vi har knyttet varige venskaber med nogle dejlige mennesker i ind- og udland. Tak for det; I er guld værd. Vi prøver at videregive så meget vi kan; vi er nemlig af den overbevisning, at mange fejl og ærgrelser kunne undgås, hvis man var bedre til at lære af hinandens erfaringer.

Vi specialiserer os ikke i en bestemt farvevariant, men opdrætter de fleste anerkendte farver, herunder fuldfarvede og silverfarver. Typemæssigt tilstræber vi et balanceret “vildt” look efter TICAs standard. Sundhed og temperament er vores væsentligste selektionskriterier, og vi gør alt, hvad vi kan, for at opdrætte sunde, glade, frygtløse og velsocialiserede katte. Vores killinger fødes i soveværelset, og senere får de fri adgang til hele huset. De bliver hos os indtil de er 14-16 uger gamle, eller længere endnu, hvis vi skal evaluere deres udstillingspotentiale. Vi sælger ikke killinger til friløb, men kun som indekatte eller med adgang til sikrede udendørsforhold.

Alle katte fra Bearcloud sælges med en skriftlig salgsaftale, registrering i TICA, fuld basisvaccination, chipmærkning og selvfølgelig en Goodie Bag med guf, legetøj o. lign. Alle kælekatte er desuden kønsneutraliseret hjemmefra, og katte til udlandet er rabiesvaccineret og har deres eget EU Kæledyrspas. Vores avlsdyr er alle screenet for hjertesygdomme med de tilgængelige værktøjer. På en måde håber vi at bidrage til, at Maine Coon’en forbliver en sund race.

Vi bor og lever sammen med vores katte, og de har fri adgang til hele huset samt en forsvarligt indhegnet have. De elsker at deltage i dagligdagens aktiviteter, og der er altid mindst én kat der “hjælper” med at skrælle kartofler. De er meget sociale og venlige dyr med næsten hundeagtige personligheder.

Vi sælger kun killinger til købere, som deler vores indstilling til kattehold og hvor “kemien” er i orden. Det er vigtigt både for køber, for os og ikke mindst for katten, at vi kan skabe en fornuftig relation og at vi har tillid til hinanden. Derfor vil vi ofte stille en masse (måske nærgående) spørgsmål til potentielle købere, og det skal man altså hverken lade sig skræmme eller fornærme af. I den sidste ende er det til alles fordel.